Jesus

Bäst före 2067.

Dessa sängkläder i linne är gjorda för att hålla, uppleva och se mycket. Därför ger vi produkterna 50 år garanti. Jesus-sängkläderna i linne behöver varken handbok eller användningsinstruktioner, men vi tänkte ändå berätta lite om produkternas detaljer och den unika garantin. Vi vill också berätta hur du tar bäst hand om dina Jesus-påslakan, så du kan njuta av dem så länge som möjligt.

En produkt som är tidlös i både design och hållbarhet

Jesus-påslakan och örngott finns färgerna i snövitt och linne. Välj din favoritfärg och kom med ​​i kampen för en mer hållbar och vackrare värld:

Jesus örngott i linne

299 kr

Jesus påslakanset i linne

1,599 kr

Jesus dubbelpåslakanset i linne

2,399 kr

HÅLLBART LINNE OCH FINSLIPADE DETALJER.

Produkten är tillverkad av stadigt, ofärgat linne. Tyget är framtaget med twillbindning (även kallad kypertbindning) som är känt för sin hållbarhet. Samma vävteknik används t.ex. vid tillverkning av jeans. Jeanstyget användes ursprungligen för hållbara arbetsbyxor.

Vi har fokuserat extra mycket på fulländningen av produkten. Detaljer som troligen inte skulle hålla längre än normalt, har tagits bort helt och hållet eller ersatts med de mest hållbara lösningarna. Alla sömmar är förstärkta, skötselråden är broderade direkt på tyget och produkten är designade att tåla slitage.

Bomullsråvaran som används i Jesus-sängkläderna kommer från Belgien och Frankrike. Tyget har vävts och sytts i Kina.
Läs mera om vår produktionskedja >>

Varför "jesus"?

I produkten har vi använt samma material (linne) och bindning (twill) som i Turinsvepningen, som bevarats till vår tid. Namnet och själva produkten är en hyllning till en gammal och hållbar produktionsteknik, som vi ville hämta till dagens värld.

SÅ HÄR SKÖTER DU DINA JESUS-PÅSLAKAN

Linne är ett fint, hållbart och miljövänligt naturmaterial. Lyxigt linnetyg är tungt, slätt och faller tungt. Det skrynklas ganska lätt, men blir bara mjukare och bekvämare ju mera du tvättar det. Linnelakan luddar inte av sig utan ser ut som nya även efter flitig användning, bara du har tvättat och vådrdat dem på rätt sätt. Linne är inte allergiframkallande och absorberar fukt väl.

Som material stöter linne bort smuts och linne av tunnare fibrer ska tvättas skonsammare än linne av grövre garnkvalitet. Linnelakan av hög kvalitet tvättas utåtvända i mycket vatten, med textilier av liknande färger. I första tvätten kan materialet krympa max 6 %. Vi rekommenderar att du tvättar produkten före användning. Följ skötselråden noga, så kan du njuta länge av dina linnelakan.

Maskintvätt 60°C.

Klorblek inte.

Normal torktumling.

Stryk med tre punkters värme.

Normal
kemtvätt.

En snäppet längre garanti

Vår unikt långa garanti baserar sig på noggrant uttänkta materialval och detaljer. Vi har utfört både tvättest och simulerat tygslitage* för att kontrollera produktens nötning, draghållfasthet och hur mycket tyget töjs ut*. Garantilöftet bygger på ett antagande att användaren har två påslakanset som används turvis och byts med två veckors mellanrum. Då tvättas lakanen i genomsnitt en gång i månaden. Tvättantalet under garantitiden blir alltså 600 (1 x 12 mån x 50 år = 600 gånger). 50-årsgarantin gäller produktens normala användning som sängtextil, med regelbundet underhåll enligt tvätt- och skötselråd.

* Resultat: Martindale abrasion resistance SFS-EN ISO 12947-2:2001, brustna trådar 15000 rpm

** Resultat: maximum force and elongation SFS-EN ISO 13934-1:2013, tyget ”sprack” vid 780N när det drogs i trådriktning och vid 470N när det drogs i varpriktning. Innan tyget sprack i trådriktningen töjdes materialet 5,6% och 15 % i varpriktningen.

Hur ersätts produkten om den inte håller 50 år?

En felaktig produkt korrigeras eller ersätts med en ny, likadan produkt. Om ingendera är möjlig att fullgöra, så betalar vi en ersättning som räknas ut enligt konsumentprisindex.

Aino-underlakan i linne passar perfekt som kompis till Jesus-påslakanet.

valklakana.png

Aino underlakan i linne

599 kr
burgundy.png

Aino underlakan i linne

799 kr