Skötselråd för köks- och dekorationstextilier – Finlayson
Varukorg
Skötselråd för köks- och dekorationstextilier
“Hemmet är människans viktigaste plats, därför är det värt de vackraste textilerna.”
Tryckta bomullsbordsdukar, löpare och tabletter

 Maskintvätt 40°C

 Ingen klorblekning

 Försiktig torktumling

 Stryk med tre punkters värme

 Ingen kemtvätt

Vävda bomullsbordsdukar och kökshanddukar

 Maskintvätt 60°C.

 Ingen klorblekning

 Försiktig torktumling

 Stryk med tre punkters värme

 Ingen kemtvätt

Färdiga
gardiner

 Skonsam maskingtvätt 30°C.

 Ingen kemtvätt

 Försiktig torktumling

 Stryk med tre punkters värme

 Ingen kemtvätt

Rengör fläckar på en vaxduk främst med fuktig trasa. Torka bort utspilld vätska, i synnerhet starkt färgande livsmedel som morötter, röd paprika, ketchup och curry så snabbt som möjligt. Ju fortare du torkar bort dem, desto mindre fastnar de. Du kan också maskintvätta vaxduken i fintvättprogram 40°C separat från andra textiler. Vi rekommenderar inte torktumling och blötläggning. Du kan stryka vaxduken från baksidan med en punkts värme.

Rengör tabletter av vaxtyg främst med fuktig trasa. Torka bort utspilld vätska, i synnerhet starkt färgande livsmedel som morötter, röd paprika, ketchup, curry och barnmat så snabbt som möjligt. Ju fortare du torkar bort dem, desto mindre fastnar de. Tabletterna kan också tvättas och strykas enligt anvisningarna på produktens tvättetikett.

Tvätta alltid produkten med liknande färger.
Kontrollera alltid tvättetiketten för produktspecifika instruktioner. Följ skötselråden så har du länge glädje av dina Finlayson-produkter. Tryckta Finlayson-dukar, -tabletter, -gardiner, -löpare, -kuddfodral, -förkläden och -påsar har fått en Easy Care-behandling som gör att tyget skrynklas mindre och produkten är lättare att stryka.
Bomullstyger

 Maskintvätt 40°C.

 Ingen klorblekning.

 Försiktig torktumling.

 Stryk med tre punkters värme.

 Ingen kemtvätt.

Vaxtyg

 Maskintvätt 40°C, ingen centrifugering.

 Ingen klorblekning.

 Ingen torktumling.

 Stryk avigsida med en punkts värme.

 Ingen kemtvätt.

Ylle

 Ingen maskintvätt.

 Ingen klorblekning.

Ingen torktumling.

 Stryk med två punkters värme.

 Normal kemtvätt

Yllets mångsidighet och hur yllet är vävt och behandlat gör materialet lätt och mångsidig att använda. För att ylleprodukter inte ska krympa eller förhårdna ska de tvättas, torkas och strykas med särskild försiktighet. Ylle stöter bort smuts väl och absorberar inte lukter, så det kräver inte tvätt lika ofta som till exempel bomull. Den värmesamlande förmågan kommer från det faktum att ullfibrerna är vridna och därför värmer även när de är våta. Ull ska inte tvättas alltför ofta, men du kan till exempel vädra det utomhus i fuktigt väder och borsta ytan lätt.

JF-kollektionens värmande produkter är 100 % ylle, 450 g/m2. Vi rekommenderar kemtvätt för produkterna. Låt tvätta produkten vid behov. Lätt vädring utomhus rekommenderas. Stryk genom fuktig trasa, högst 150°C.